"Vesj herahtaa kielelle."
Omenahyve
Ainekset
5-6 luomuomenaa
0,6 dl fariinisokeria
1 pullo (125g) Pohjolan Hedelmä -luomuomena-päärynäsiirappia
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
3 dl kaurahiutaleita
Kanelia
Tee näin
Pese omenat, poista siemenkodat, lohko kuorineen viipaleiksi ja laita uunivuokaan. Ripottele päälle fariinisokeria ja kanelia.
Sekoita voi, kaurahiutaleet, vaniljasokeri ja siirappi. Ripottele seos omenalohkojen päälle.
Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasossa 15-20 minuuttia.
Tarjoa paistos hillojen, siirapin, vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Pannacotta
Ainekset
5 dl kuohukermaa
1 pullo (125g) Pohjolan Hedelmä -luomuomena-päärynäsiirappia
2 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
Tee näin
Laita liivatelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi.
Sekoita kermaa, siirappi ja vaniljasokeri kattilassa ja kiehauta, älä keitä. Laita liivatelehdet kuumaan kerma-siirappiseokseen ja sekoita ne sinne.
Kaada seos annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Kasta vuoat hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa pannacotat lautasille. Tarjoa pannacotta Pohjolan Hedelmä -luomuomena-päärynäsiirappin hedelmien tai marjojen kanssa.